Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan professori Kari Liuhto epäilee, että Helsingin areenan omistavat venäläiset oligarkit viivyttävät areenan myymistä tahallaan.

Professori Liuhto epäilee, että venäläiset omistajat saattavat tehdä Suomen tilannetta hankalaksi suoraan Kremlin käskystä.

– Liiketaloudellisesti kaupan pitkittämisessä ei ole mitään järkeä, hän toteaa.

Helsingin kaupunginhallitus on asettanut takarajaksi vapaaehtoisen kaupan toteutumiselle tämän kuun lopun. [Helsingin pormestari Juhana] Vartiainen toisti viime viikolla Ylelle, että kaupunki odottaa enää maaliskuun ajan uskottavaa näyttöä kaupan syntymisestä.

– Mielellään kauppakirjan muodossa. Jos kaupasta ei saada näyttöä, kaupunginhallitus päättää jatkotoimista, joista yksi vaihtoehto on pakkolunastusprosessi, Vartiainen sanoo.

Toisen venäläisen omistajan paikallinen asiainhoitaja selittää että kauppa on “virkatiellä”, se on termi jonka merkitys ei aukea kellekään. Ehkä se on kiertoilmaisu vittuilulle.

Ulkoministeriön pakoteasioiden yksikkö ei ole saanut hakemusta kaupan poikkeuslupaa varten. Ilman sitä kauppa ei etene. Joten ilmeisesti joko asia ratkeaa ensi viikolla tai sitten katsotaan kaupungin kortit.