Äänestin r/Suomessa protestin puolesta ja totesin, että olen valmis siirtymään keskustelemaan muualle. Ajattelin, että r/Suomen käyttäjät siirtyvät Sopuliin samaan tapaan kuin MuroBBS:n käyttäjät siirtyivät aikanaan TechBBS:ään. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että näin ei ole käymässä ja että r/Suomen korvaajaksi onkin nousemassa Redditin r/suomiavoin. Kyseinen subreddit on aktiivisempi kuin tämä palsta.

En ole sillä tavalla ideologinen, että väkisin käyttäisin Sopulia jos Reddit osoittautuu sittenkin aktiivisemmaksi keskustelupaikaksi; käytänhän minä Facebookiakin kun en pidä realistisena että seuraamieni ryhmien (esim. taloyhtiöni ryhmä) keskustelu siirtyisi muualle. En myöskään usko saavani taivuteltua kaikkia perheenjäseniäni ja tuttujani luopumaan WhatsAppin käytöstä. Twitteriä en sillä tavalla seuraa, mutta esimerkiksi Sauli Niinistö taitaa edelleen postailla sinne Mastodonin sijaan.

Tältä pohjalta kysyn: miten te muut uskotte käyvän ja kuinka aiotte itse toimia?

  • Santafio
    link
    suomi
    910 months ago

    r/suomi oli omassa redditselailussa useimmiten se pääasia. Ymmärrän täysin subin modejen ja käyttäjien päätöksen protestoinnista, olin myös itse sen puolesta ja olen kuun vaihteen jälkeen selannut redditiä vain satunnaisesti.

    Siirryin Lemmyn puolelle, kun ajattelin että ois ookoo joku kanava olla jota kautta voi kommentoida kevyesti sontapostausta muistuttavaa puutaheinää. Ei se pakko oo, mutta on se ihan mukavaa.

    Kaiken viimeaikaisen jälkeen ei redditointi noin ylimalkaan enää oikein jaksa kiinnostaa, vaikka parin pienemmän subin modena olen toiminutkin. Jos ko. subien ylipäämoderaattorijohtajapäälliköitä näkee tämän viestin, niin sori, olen pudottanut itteni kärryiltä. Tai siis hypännyt alas rattailta.

    Sen vähän mitä olen kuun vaihteen jälkeen redditiä selannut, niin näyttää olevan aiemmat marginaalisubit päässeet enemmän kartalle maakohtaisten suosikkien suhteen. Mitä muutamia olen vilkaissut, niin ei kyllä huvita palata ja kommentoida.

    Siinä kohtaa, kun moderointia ei ole, sen tarpeen ymmärtää.