Nyt viiden päivän lisäaika tarvitaan erityisesti laajennettuihin polttoainetarkastuksiin. Kun polttoaine siirretään vuosihuollon lopuksi takaisin reaktoriin, haluamme edelleen varmistaa niiden puhtauden, ettei irto-osia joudu prosessiin, kerrotaan tiedotteessa.

Deja-vu tulilla.

  • @peemaaOP
    link
    suomi
    42 months ago

    Asioiden venyminen on OL3:n olemukselle tyypillinen olotila, vois jopa argumentoida et uutinen olis vain jos johonkin ei menisi oletettua aikaa pidempi aika. Listasin huvikseni Nordpoolin REMIT UMM:t Suomen tuotantolaitoksista 1.1.2020-31.12.2024 ajalta, siellä on muitakin yllätyksiä, kuten viime viikon kaasuräjähdys Metsä Fibren Kemin biolaitoksella, josta en ainakaan muista kuulleeni aiemmin. Se oli mainittu UMM:ssä, koska ilmeisesti se vaikutti niiden uuden 250MW:n kattilan käyttöönottoon.

    Vois olettaa et OL3:n aivastuksista uutisoidaan laajasti ja pienempien laitoksien kaasuräjähdyksistä vähemmän, koska, vaikka kaasuräjähdys on erikoisempi asia kuin venynyt huoltoaikataulu, venyminen tapahtu laitokselle, joka on on yli 6 kertaa suurempi ja siten varmemmin vaikuttaa sähkön hintaan. Eli, jos meillä olis yhtä suuri joku muu laitos, vaikka vesivoimala, sen huolet olis varmaan myös varmemmin otsikoissa.